water-Romania - Ossian

Rată de vaccinare - 70% (28 persoane)
Go to content

România
aprilie, iunie 2010

Franța
Olanda

(înapoi la proiecte)


  
În prima zi a avut loc reuniunea partenerilor în scoala, stabilirea echipelor de lucru si prezentarea activitatilor propuse în cadrul proiectului, vizitarea orasului (primaria), vizitarea muzeului Holocaustului din Simleu Silvaniei.

  S-au vizionat materialele realizate de fiecare scoala partenera în cadrul primei reuniuni de proiect din Franta - Hyeres (video, prezentare PPT, impresii). Cu aceste  materiale s-a început constructia site-ului www.water-tomorrow.com, unde elevii au lucrat în echipe mixte.

  
A doua zi s-a realizat o vizita de documentare la statia de tratare a apei , la lacul de acumulare Vârsolt. Elevii au observat fluxul tehnologic de obtinere a apei potabile pentru orasele Zalau si Simleu Silvaniei (analiza, utilaje).

  
În continuare, elevii au participat la lectii AEL, având ca tematica protectia mediului (prof. Furdui Ioana).

  
Pentru cunoasterea modului de viata si a culturii, s-a desfasurat o vizita de documentare în orasul Cluj Napoca, la salina Turda, judetul Cluj. S-a vizitat Gradina botanica din Cluj, unde s-au observat diferite specii de plante, si modul lor de viata. Dupa masa, s-a organizat o discoteca.
  
Vizitarea statiunilor balneoclimaterice Baile Felix si Baile 1 Mai, a avut ca si scop studierea importantei apei termale asupra sanatatii omului. În acest cadru s-au vizitat baze de tratament la hotelurile Intercontinental si Crisana din Baile Felix si la hotel Perla din Baile 1 Mai, unde elevii si profesorii au beneficiat de tratament SPA.

  
S-a vizitat lacul cu nuferi din Baile Felix, Rezervatia naturala Pârâul Petea din Baile 1 Mai, orasul Oradea.


  
Pentru a observa influenta apei asupra reliefului, s-a vizitat Pestera Ursilor, judetul Bihor.

  
De asemenea s-a vizitat muzeul etnografic din satul Chiscau jud. Bihor (fam Aurel Flutur), unde sunt prezentate traditia si cultura româneasca de-a lungul anilor.

  În cadrul zilei Comenius organizata în 3 iulie 2010, s-au prezentat elevilor si profesorilor tematica proiectului (diseminarea), precum si diverse tipuri de proiecte finantate de catre UE prin LLP si beneficiile acestora pentru elevi si profesori.

  În ultima zi a reuniunii din România s-au comentat activitatile desfasurate, s-au tras concluzii si s-au prezentat pe site-ul www.water-tomorrow.com, realizat de catre Grup Scolar Ioan Ossian Simleu Silvaniei.

ULTIMA ACTUALIZARE: 23.11.2021
Back to content