water-Olanda - Ossian

Rată de vaccinare - 70% (28 persoane)
Go to content  
Mobilitatea efectuata în Olanda a avut ca si obiectiv studierea factorilor care duc la inundarea Tarilor de Jos si identificarea solutiilor pentru a evita aceste catastrofe.
  În cadrul reuniunii s-au desfasurat urmatoarele activitati:
  În prima zi s-a prezentat scoala, sistemul de învatamânt, dotarea scolii, s-au discutat impresiile reuniunilor anterioare.  
Dupa masa s-a vizitat o ferma, unde s-a prezentat modul de fabricare a vestitului cascaval olandez, interiorul unei case traditionale olandeze.
  
S-a asistat la lectii de igiena si bucatarie, în grupe mixte si s-au realizat produse de patiserie.

  A doua zi s-a vizitat Muzeul dezastrului, înfiintat în memoria celor 1835 plus 1 oameni disparuti în urma inundatiilor din 1953, când s-a rupt digul de protectie pe o lungime de 200 metri.

S-au prezentat consecintele inundatiilor, modul de ajutorare a celor sinistrati si solutiile utilizate pentru a preântâmpina astfel de situatii.
  
S-a vizitat plaja Marii Nordului, s-au pescuit crabi într-un lac unde se amesteca apa sarata cu apa dulce.


  
A treia zi s-a efectuat o plimbare cu bicicletele (22 km) de-a lungul canalelor si a morilor de apa, specifice Olandei, s-au realizat fotografii, care s-au selectat si au fost puse în rame ca amintire.

S-a explicat rolul morilor de apa de a directiona apa din canale de nivel mai jos în canale de nivel mai sus, pentru a evita cresterea nivelului apei si aparitia inundatiilor.

  A patra zi s-a efectuat traversarea fluviului Merve cu feribotul, un tur al rezervatiei Biesbosch, unde s-a prezentat cauzele inundatiilor si solutiile care se pot lua, problema apei în viitor, precum si plantatiile de salcii utilizate în diverse domenii, diverse meserii si ocupatii ale olandezilor în trecut.

  
Pentru o mai buna cunoastere a culturii si traditiilor olandezilor, dupa masa s-a vizitat fabrica de saboti de lemn unde s-a prezentat modul de confectionare si s-au pictat de catre elevi câte un sabot pastrat ca amintire.


  A cincea zi s-a vizitat Gradina Zoologica din Roterdam, unde s-au prezentat diverse specii de animale, din diverse zone ale lumii si s-a efectuat un tur al orasului Roterdam.

  Seara a avut loc reuniunea finala, unde s-au prezentat impresiile, s-au stabilit în ce masura au fost atinse obiectivele propuse si s-a stabilit data si locul reuniunii finale, pentru întocmirea raportului final al proiectului.

În ultima zi s-a efectuat un tur al orasului Amsterdam pe canale, cu vaporasul si pe jos.

ULTIMA ACTUALIZARE: 23.11.2021
Back to content