water-Franta - Ossian

Rată de vaccinare - 70% (28 persoane)
Go to content

În perioada 23-29 noiembrie 2009, proiectul multilateral Comenius..."Water,water everywhere… but tomorrow?", a reunit în Franta, la liceul Agricampus, din orasul Hyeres, delegatiile din Italia, Olanda, România.

Prima zi a întâlnirii a fost dedicata unei mai bune cunoasteri reciproce a profesorilor si elevilor participanti la aceasta reuniune.
Au fost prezentate liceul Agricampus, orasul Hyeres.

Liceul Agricampus este situat la 1500m de centrul orasului Hyeres, între centru si Marea Mediterana, pe drumul dintre Toulon si St-Tropez. El are profil horticol, fiind specializat în cultivarea arborilor de talie înalta (palmieri), floricol, apicol si viticol.

A doua zi s-a vizitat o gradina botanica si zoologica unde s-au prezentat tipurile de vegetatie specifice zonei mediteraneene.

A treia zi s-a vizitat Casa Apei, unde s-au luat probe de apa si s-a determinat gradul de poluare a apei în functie de microorganismele din apa.

  Dupa masa s-a vizitat o statie de epurare naturala a apei menajere dintr-o comunitate, cu ajutorul stufului. S-a explicat principiul care sta la baza epurarii naturale a apei, utilizând stuful.
  A patra zi, s-a vizitat site-ul de conservare si pastrare a florei si faunei mediteraneene: o fosta salina marina. Aici am vazut pasari flamingo roz, diferite specii de pesti.
  Dupa masa s-a realizat produsul final al reuniunii din Franta, o pictura care va fi expusa la Piramida lui Keops, din Egipt, în decembrie 2010.

  A cincea zi s-a vizitat Insula Porquerolles, un site de conservare a florei si faunei mediteraneene, o adevarata oaza mediteraneana, unde natura este protejata, masinile si pescuitul subacvatic interzise.
  Insula Porquerolles are sapte km in lungime si trei km in latime, ea putându-se traversa pe jos sau cu bicicleta.

ULTIMA ACTUALIZARE: 23.11.2021
Back to content