Parteneriate europene - Ossian

Rată de vaccinare - 70% (28 persoane)
Go to content
Parteneriat Român-Francez: Grupul Scolar „Ioan Ossian” Simleu Silvaniei (România) – Institut de Formation par Alternance D'Escurolles (Franta)

Parteneriatul consta în schimbul de experienta între cele doua scoli mobilitati ale elevilor si cadrelor didactice, management scolar etc.).


     
Parteneriatul functioneaza de cinci ani. În aceasta perioada, au avut loc patru vizite ale francezilor (grup de 10-14 elevi, cu 2 însotitori) si patru vizite ale elevilor simleuani. Scopul parteneriatul este promovarea interesului elevilor români pentru specializarile din agricultura (IFPA- Escurolles este o scoala agricola).

     În anul scolar 2005-2006 am beneficiat de un program SOCRATES-COMENIUS finantat de U.E. iar pentru anul urmator scoala are depus un nou proiect.

     În cadrul programului se efectueaza vizite de lucru ale elevilor români în Franta si ale elevilor francezi în România pe durata a câte doua saptamâni, timp în care se viziteaza orasul Paris, scoala, fermele agricole, se organizeaza excursii, iar elevii si cadrele didactice sunt gazduiti în familii pe baza de reciprocitate.

ULTIMA ACTUALIZARE: 23.11.2021
Back to content